Inkasso som inte sårar

När kunder inte betalar räkningar i tid så kan man ju inte skicka hur många påminnelser som helst. Dessutom så kan det vara mycket tidskrävande att ringa och påpeka att räkningar inte betalts. Ingen tycker att det är roligt att behöva dra in Inkasso men samtidigt så kan man ju inte vänta hur länge som helst med att få betalt för tjänster och produkter. Har man en bra kund som ofta slarvar med att betala i tid så kan det vara smart att låta ett factoringbolag som erbjuder inkassotjänster ta hand om indrivning av räkningar från just denna kund. På så vis så slipper man själv sätta sig in i hur man kan få in pengarna i enlighet med de lagar som gäller i Sverige och utan att förlora kunden.

Hur fungerar det egentligen?

De flesta vet vad inkassobrev är men bakom en inkassopåminnelse så ligger det stor kunskap och en hel del arbete. Man kan inte bara skicka ett inkassobrev hursomhelst och det är inte alla som har rätten att göra detta. Det är inte alla som är medveten om att avskrivna fodringar inte är hopplösa fall och att man faktiskt kan få igen dessa med rätt hjälp. Därmed så kan man se hjälp med inkasso som något som man använder för aktuella fall samt för fakturor som man kanske redan har lagt bakom sig som förlorade inkomster.

I och med att man måste skicka ett visst antal påminnelser och på rätt sätt göra en kund uppmärksam om en förfallen faktura så är det inte alltid värt att själv gå igenom detta besvär. Genom att lägga ut uppgiften på ett factoringbolag så kan man fokusera på verksamheten och inte på kunder som inte betalar i tid.

Finkänslighet

En obetald faktura betyder inte nödvändigtvis att man har ett bråk att se fram emot. Med tanke på detta så är det viktigt att man använder sig av en inkassotjänst som är finkänslig och som inte sårar. På så vis så behöver man inte oroa sig för att förlora kunder som tids nog lär sig att betala i tid då man använder sig av ett factoringbolag som vet hur man uppnår detta utan att såra någons känslor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *