Hur går elektronisk fakturahantering till?

Allt fler företag har börjat med så kallade e-fakturor, vilket är precis vad det låter som; elektroniska fakturor som minskar behovet av pappershantering och konventionell postgång. E-fakturor gör att fakturahanteringen går snabbare och smidigare och att risken för eventuella fel och problem minskar drastiskt. Till en början upplevde en del företag att den elektroniska fakturahanteringen kunde vara lite krånglig och dessutom kosta en del pengar, men detta är något som inte längre är fallet. Genom att anlita ett företag som till exempel Readsoft blir hanteringen av e-fakturor enklare än någonsin och ni kan överge pappershanteringen en gång för alla.

Hur går systemet till?

När du får en e-faktura från en ny leverantör verifierar du innehållet och kontrollerar så att allt står rätt till. Programvaran har sedan lärt sig detta och kan hantera fakturan automatiskt nästa gång du får en faktura från samma leverantör. Detta gör att nästa faktura från samma leverantör automatiskt kommer hanteras av programmet för att sedan skickas vidare för attest. Detta system gör att säkerheten alltid är hög och att processen går mycket snabbt. Eftersom programvaran är så pass enkel att hantera behöver ni inte ta in konsulter för att hjälpa till med fakturahanteringen utan din egen personal kan göra detta.

Systemet lär sig hantera alla typer av format

E-fakturor kan ofta komma i olika format, och detta kan för många vara besvärligt att hantera. Med ett system som det som Readsoft (hemsida) erbjuder, lär sig dock programvaran direkt vilken typ av format e-fakturan har kommit och kan sedan verifiera den här informationen automatiskt. Första gången ett visst format används kan ni på manuell väg verifiera detta så att programvaran till nästa gång har lärt sig hur de ska hantera just den typen av e-fakturor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *